Jump to content
Sign in to follow this  
Felix

Informații despre Gadget

Recommended Posts

Un Gadget (sau un obiect gadget), cuvânt împrumutat din engleză, este un obiect tehnologic mic cum ar fi un dispozitiv sau aparat, care îndeplinește o anumită funcție, fiind de obicei o noutate. Gadgeturi sunt întotdeauna concepute mai neobișnuit sau mai ingenios decât alte obiecte tehnologice la momentul invenției lor. În engleză gadgeturile se mai numesc și „gizmo”.

Gadgetul e o categorie de obiecte, nu un concept sau un produs anume. Și unele aplicații software mai simple sunt numite tot gadgeturi (sau în engleză și widget).

Termenul a fost folosit pentru prima oară în literatură în anii 1800. Era folosit pentru a indica un dispozitiv mai aparte, pentru care nu exista o denumire standard. Sursa citată de Dicționarul Limbii Engleze este cartea Spunyarn and Spindrift din 1886 a lui Robert Brown.

Unii spun că termenul s-ar trage din denumirea companiei care a construit Statuia Libertății: Gaget, Gauthier & Cie. Conform altor păreri ar veni din franceză de la gâchette (instrument sau accesoriu de mici dimensiuni). Și prima bombă atomică a fost și ea poreclită cu cinism „gadget” de către oamenii de știință care au lucrat la proiectul Manhattan.

 

Atât eu cât și restul membrilor încercăm să vă rezolvăm problemele legate de orice GADGET. Tot odată puteți afla și anumite stiri sau informați.

ATENTIE:

  • Ca și în restul categoriilor, Regulamentul forumului trebuie respectat în totalitate.
  • Nu avem un model de postare pentru categoria asta însă, vă rog să creați niste posturi cat mai explicative si cat mai întelegătoare posibil pentru a vă putea rezolva problema.
  • Înainte de a crea o postare legata de problema care o ai, nu uita să faci o căutare în topicurile deja existente.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×