Jump to content
Felix

Informații despre Software

Recommended Posts

Software (/'sʌf ' tué:r/), soft sau rareori și „logicial” se înțelege un sistem de programe pentru calculatoare incluzând procedurile lor de aplicare, sistem furnizat odată cu calculatorul respectiv sau creat ulterior de către utilizator sau și cumpărat din comerț de-a gata. Prin contrast, cuvântul hardware desemnează partea fizică a calculatorului sau a sistemului informatic respectiv. În general, pentru a funcționa, un sistem informatic are nevoie de ambele componente, în plus și de datele care trebuiesc prelucrate. Uneori și aceste date sunt considerate a face parte din software.

Componenta software poate include toată gama de produse de programare, uzual formată din sistem de operare, drivere și programe de aplicație. În anumite cazuri speciale părți din software se înglobează din construcție în hardware - prin folosirea de circuite integrate preprogramate.

În unele domenii, prin software se înțeleg în primul rând datele cu care lucrează aparatele sau calculatoarele, cum ar fi imaginile digitalizate, sunete și piese muzicale, jocurile pentru calculator, filme digitalizate, clipuri video și multe alte date asemănătoare. În caz extrem, până și purtătorii fizici de date sau "mediile" sunt considerate a fi "software", ca de exemplu discurile optice de tip CD și DVD, casetele video VHS și miniDV, casetele audio ș.a.

Un termeni înrudit dar distinct este firmware-ul, numit și microprogram sau microcod.

Sursa: Wikipedia

Categorie destinată problemelor, informațiilor și stirilor legade te partea de Software

ATENTIE:

  • Ca și în restul categoriilor, Regulamentul forumului trebuie respectat în totalitate.
  • Nu avem un model de postare pentru categoria asta însă, vă rog să creați niste posturi cat mai explicative si cat mai întelegătoare posibil pentru a vă putea rezolva problema.
  • Înainte de a crea o postare legata de problema care o ai, nu uita să faci o căutare în topicurile deja existente.
Edited by Felix
Link to comment
Share on other sites


Guest
This topic is now closed to further replies.


×