Jump to content
Felix

Informații despre Hardware

Recommended Posts

Hardware-ul este partea fizică a unui sistem informatic, constituită din ansamblul de componente electrice, electronice și mecanice care împreună pot primi, prelucra, stoca și reda informații, sub diverse forme de semnale electrice, acustice sau optice, spre deosebire de software, care este partea logică — cea care comandă hardware-ul prin intermediul unor programe (aplicații, sisteme de operare și drivere) — și de datele asupra cărora operează respectivul sistem de calcul.

Termenul este un cuvânt englez care se pronunță aproximativ hard-uer și se traduce uzual cu echipament solid sau și cu articole de fierărie (de menaj).

Hardware este ansamblul elementelor fizice și tehnice cu ajutorul cărora datele se pot culege, verifica, prelucra, transmite, afișa și stoca, apoi suporturile de memorare (dispozitivele de stocare) a datelor, precum și echipamentele de calculator auxiliare — practic, toate componentele de calculatoare și rețele de calculatoare concrete, tangibile.

Sursa: Wikipedia

Revenind la "ciorba" noastră, categoria este creată pentru orice problema, știre, sau informatie de care ești interesat strict legat de partea Hardware.

ATENTIE:

  • Ca și în restul categoriilor, Regulamentul forumului trebuie respectat în totalitate.
  • Nu avem un model de postare pentru categoria asta însă, vă rog să creați niste posturi cat mai explicative si cat mai întelegătoare posibil pentru a vă putea rezolva problema.
  • Înainte de a crea o postare legata de problema care o ai, nu uita să faci o căutare în topicurile deja existente.

 

Link to comment
Share on other sites


Guest
This topic is now closed to further replies.


×